среда, 17 февраля 2010 г.

Навчання у профільній школі

Сьогодні більшість психологів і педагогів переконані, що школярів треба заздалегідь готувати до свідомого визначення профілю навчання й орієнтацію на вибір професії.

Тож з якого віку слід це робити?

4 комментария:

  1. Підготовку до вибору профілю навчання, профорієнтацію слід починати якмога раніше.Уже в початкових класах з метою ознайомлення дітей з професіями спільними зусиллями батьків і вчителів слід проводити екскурсії на підприємства. Моральні цінності, засвоєні дитиною у цьому віці, мають значний позитивний вплив на процес вибору профілю навчання та майбутнього.

    ОтветитьУдалить
  2. А я вважаю, що діти саме 5-7 класів мають значно більше уподобань, інтересів. Бо у цьому віці дитина ""шукає себе. І тому треба, щоб вона відвідувала більше гуртків.

    ОтветитьУдалить
  3. На мою думку, бажання вчитися у підлітків знижені. У більшості з них немає необхідності самостійно заробляти на життя. Тому найчастіше вирішувати питання вибору подальшої освіти батьки повинні взяти на себе.

    ОтветитьУдалить
  4. Но моему мнению, немаловажная роль в выборе будущей профессии отводится нам, родителям. Наш личный пример тоже вдохновляет ребенка выбрать свой путь и стать кем-то в этой жизни.

    ОтветитьУдалить